İletişim Bilgileri
image
image

Oyun Terapisi

image
image

Oyun Terapisi

Oyun Terapisi

 

Oyun Terapisi

Çocukların kelime haznesi dar olduğu için sorunlarını konuşarak ifade edemezler. Oyuncak çocukların kendini ifade etme aracıdır. Aynı zamanda, çocuklar hareketlidir. 40dk boyunca oturmak onlar için oldukça zordur. Bu nedenle çocuklarla olan seanslarda konuşma merkezli yaklaşımlar yerine oyun ve oyuncak merkezli yaklaşımlar daha faydalıdır. Çocuk seanslara severek gelmekte, kelimelere ihtiyaç duymadan da duygularını düşüncelerini, korkularını oyuncak yoluyla ifade edebilmektedir. Oyun terapisi 2-12 yaş grubundaki çocuklar için uygundur.

 

Oyun Terapisi Faydaları Nelerdir?

2,5 yaşından itibaren 12 yaşındaki çocuklara uygulanabilen oyun terapisi; çocuklarda var olan travmaları, depresyonu, kaygı ve takıntıları, eğer yaşadıysa cinsel istismarı, tuvaletini kaçırma problemini, uyku ve beslenme problemlerini, duygusal olarak bozuklukları ve düşünce sıkıntılarını ortaya çıkartabilen en başarılı psikoterapik yöntemdir. Bu sayede çocukların iç dünyasıyla bir terapi süreci geçirilir ve yaşadıkları sıkıntıların atlatabilmeleri için profesyonel destek süreci başlar.

Oyun terapisi oyuncakları kullanılarak yapılan terapilerle birlikte çözüm sürecine alınan çocuklarda kendilerini davranışsal olarak ve düşüncesel olarak kontrol edebilme yeteneği gelişir. Bu yeteneğin beraberinde yaşadıkları problemlerle alakalı çözüm üretme kabiliyeti de geliştiren çocuklar, her terapi seansında kendilerini diledikleri gibi ifade edebildiklerini fark ettiklerinde ortamı daha fazla kabullenip daha fazla güven hissetmektedirler. Bunun sonucunda da ailesel ortamda üzerinde hissettiği baskıdan kurtularak daha rahat olmaktadırlar. Terapistlerin ihtiyacı olan nokta tam olarak bu güven ve rahatlık ortamı olduğundan, sorunların üzerine oynanan oyunlarla fark ettirmeden gidip tedavi sürecini oldukça eğlenceli şekilde geçirmektedirler.